torek, 13. januar 2009

Pohod Zelezniki - Ratitovec - Drazgose

Se eno fajn dozivetje sem dal skozi. V soboto sem se udelezil omenjenega pohoda.Organizator nam je pred startom povedal, da je v Zeleznikih -12°C, na Ratitovcu pa samo -6°C.
Izpred bazena v Zeleznikih smo krenili proti vasi Prtovc, od tu pa cez Razor do Krekove koce na Ratitovcu.
Od Prtovca do Ratitovca je bil sneg in je kar malo drselo. Sploh takoj iz vasi, kjer je selo strma pot. Na vrhu smo bili ob 3:00. Malo pojedli in popili, nato pa cakali 4:00, da krenemo naprej. Nadaljevali smo preko planine Pecana, se povspeli na Kosmati vrh in se potem spustili preko Jesenovca, Ledin in Mosti do Rastovke, kjer je sledil drugi postanek in caj. Ko se je organizator koncno spomnil, da je cas da gremo naprej smo tudi sli. Nadaljevali smo po Jelovici do razgledne tocke na Vratnem robu in naprej po lovski poti do Kalisnika. Od tu je sledil se spust skozi Jelensce do Drazgos.
Ko smo prispeli tja, so se ze vrteli Greatest Hits of 1945. Same partizanske, pa sami stari ljudje. Se kar mal cudno pocuti mlad clovek tam. Pojedli smo se pasulj s klobaso, potem pa pot nadeljevali do Rudnega, kjer nas je cakal prevoz do Zeleznikov. 
Imeli smo sreco, ker je bila polna luna in se je res videlo kot podnevi. Zjutraj smo videli lep soncni vzhod in se lepsi zahod lune, ki je kot ogromna krogla zasla za Triglav. Ker smo hodili celo noc, se mi je seveda zjutraj to zacelo poznat. Nekaj casa sem hodil kot, da bi bil pijan in skoraj stoje zaspal. Ni za govorit, kako lepo sem spal tisto noc ;) 

Tehnicni podatki:
Dolzina trase 25km, 1596 m vzpona in 1236 m spusta. Cas pohoda 10 ur. Cas hoje 8 ur.


Ni komentarjev: