ponedeljek, 9. junij 2008

Maraton Franja - Generalka

Vceraj sva sla z Bostjanom prevoziti traso Maratona Franja. Zaradi prometa sva se izognila delu od BTC-ja pa do Vrhnike.
Startala sva iz Skofje Loke, do Vodic, Tacna, Dobrove, Horjula, Vrhnike. Tu je prisel na vrsto prvi pravi klanec, Vrhniski klanec. Nekje med Tacnom in Vrhniko sem imel ze malo krize, ker so me bolele noge. Tu v vrhniskem klancu, se mi je pa kot zgleda odprlo. Potem sva letela mimo Logatca, Kalc do Godovica. Sledil je spust do Idrije in potem prvi postanek na crpalki. Vsak je pojedel eno cokolado in malo popil.
Do tu sva imela povprecno hitrost priblizno 32.8 km/h.
Nekje v Spodnji Idriji naju je ujel dez. Dokler ni treba zavirati in ni hudih ovinkov gre, v nasprotnem primeru pa je zelo mozno, da ti spodrsne. Dez je trajal pomoje kakih 15 minut, potem pa je bilo spet vredu. Vzpon do Kladij se je kot pricakovano izkazal za tezjega od vrhniskega klanca. Vseeno, sva ga prevozila brez vecjih tezav.
Povprecna hitrost pa nama je do vrha padla na priblizno 29.8 km/h.
Sledil je spust proti Gorenji vasi, nato pa gas naprej proti Skofji Loki.


V zacetku, od Loke do Vodic, in kasneje po poljanski dolini sva imela se celni veter. Skoda, ker bi v nasprotnem primeru imela se malo boljsi cas.

Kakorkoli, progo v dolzini 154.71 km sva prevozila v casu 5:03:01, oz. s povprecno hitrostjo 30.6 km/h.
Nekako kar zadovoljiv cas. V nedeljo bomo pa videli, koliko leti na dirki ;)

Ni komentarjev: